Een stap voor

Ons visite kaartje heeft een eenvoudig te leren truc. One step ahead is een psychologisch/mathematische illusie. De modus operandi is binair. Voor een getal tussen de een en dertig zijn er vijf vragen nodig om te deduceren wat dit getal is. Door een vraag weg te laten en te veranderen in een voorspelling die op twee manieren kan worden geïnterpreteerd creëer je de illusie dat je altijd juist bent geweest in je .

Wanneer je het betreffende kaartje niet hebt gekregen dan kun je hier de pdf download en uitprinten. bc_magicacademy_front & bc_magicacademy_back

Je hoeft geen mathematisch genie te zijn om de illusie uit te voeren. Het optellen van slecht vier getallen is nodig (3, 4, 8 & 16).

Rood = 3. Geel = 4. Groen = 8. Blauw = 16.

Vraag een persoon aan een getal tussen de 0 en 31 te denken. Laat de voorkant van de kaart zien en vraag in welke vierkanten zijn getal staat. Voor elke kleur die wordt gezegd tel je het eerste nummer in dat vierkant plus 1 op. Dit totaal zeg je dat het nummer is waar aan gedacht wordt. Je zal worden gecorrigeerd en verteld worden dat het nummer exact een meer of minder is. Doe dit nog twee maal. Na drie keer draai je het kaartje om en laat je de slogan zien. Jullie waren al die tijd one step ahead. De illusie wordt gecreëerd dat het getal expres fout was door de slogan op het kaartje.

Voorbeeld 1: Rood en blauw worden genoemd door de toeschouwer. Tel 2+1(rood)+15+1(blauw)=19. Het nummer waar aan gedacht wordt is echter 18 of 20.

Voorbeeld 2: Rood, Geel en groen. 3(rood)+4(geel)+8(groen)=15. Het nummer in gedachte zal 14 of 16 zijn.

Het is makkelijker om het eerste nummer in het vierkant direct plus 1 in je hoofd te onthouden. Op een bepaalde manier staat de instructie al op het kaartje geschreven. You are one step ahead.